Μεσοθεραπεία προσώπου Microneedling

Ενδείξεις για μεσοθεραπεία microneedling:
ρυτίδες
ουλές ακμής
ουλές από τραύματα
δυσχρωμίες προσώπου
έντονες φακίδες
ανοιχτοί πόροι
αντιγήρανση
αφυδάτωση
σύσφιξη
πανάδες
ραγάδες
ντεκολτέ
λαιμός
Η προηγμένη τεχνολογία μεσοθεραπείας προσώπου microneedling αποτελεί την εξέλιξη των παλιών roller. Η συσκευή με microneedles μοιάζει με στυλό και στην κεφαλή του έχει 12 ή 36 μιας χρήσης, αποστειρωμένες μικροσκοπικές βελόνες. Σύμφωνα με την θεραπεία που μας ενδιαφέρει (ρυτίδες, ουλές, δυσχρωμίες, σύσφιξη κτλ) χρησιμοποιούμε 12 ή 36 βελόνες.
Οι micro-needls διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία αυτόματης δόνησης και ρυθμιζόμενης ταχύτητας έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο, σε βάθος που κυμαίνεται από 0.25 έως 2.5 χιλιοστά, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε.
Έτσι επιτυγχάνουμε άμεση διαδερμία, εκατοντάδες μικρές οπές που διαπερνούν την επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν, τις οποίες ο οργανισμός αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμούς και ενθαρρύνει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου ‘κολλαγονογέννεση’ και της ελαστίνης για να τους αντιμετωπίσει.
Οι μικρο-οπές μπορούν να συγκρατήσουν έως και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμικών κυττάρων, οι μικρο-οπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στην φυσιολογική της κατάσταση.
Η εξατομικευμένη διαδικασία της μεσοθεραπείας microneedling είναι πρακτικά ανώδυνη. Προηγείται εφαρμογή ειδικής αναισθητικής κρέμας. Αμέσως μετά την θεραπεία, που διαρκεί 15-20 λεπτά, η επιδερμίδα θα είναι κόκκινη, αλλά με την εφαρμογή ειδικής μάσκας με καταπραϋντικές και αναπλαστικές ιδιότητες υποχωρεί αρκετά.
Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στην περιοχή που εφαρμόζουμε τη μεσοθεραπεία, (πρόσωπο – λαιμό – ντεκολτέ – κοιλιά – γλουτούς) και μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών, το δέρμα θα είναι σφριγηλό με καταπληκτική λάμψη! Στην επιλογή βαθιάς ανάπλασης θα υπάρχει για 1-2 ημέρες ήπιο ξεφλούδισμα. Φροντίζετε να ενυδατώνετε με κρέμα επιλογής σας συχνά την επιδερμίδα.
Στη μεσοθεραπεία microneedling, μία εφαρμογή αρκεί για λαμπερό πρόσωπο με αντιληπτή βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος. Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης, διόρθωση ρυτίδων, ουλών ακμής, δυσχρωμιών, ραγάδων κτλ θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα 3-5 συνεδριών ανά 20 ημέρες και σε περιπτώσεις με εμφανή σημάδια 6-9 συνεδριών.
Η μεσοθεραπεία microneedling αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική και απόλυτα ελεγχόμενη μέθοδο άμεσης διαδερμίας, που ενδείκνυται με ασφάλεια σε όλους τους τύπους δέρματος και είναι κατάλληλη ακόμη και για εφαρμογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χρήση αντηλιακού το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι συχνή, ανεξαρτήτου εποχής.
Το κόστος της μεσοθεραπείας είναι ιδιαίτερα προσιτό, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη μεσοθεραπεία microneedling είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της, η οποία φτάνει τα 3 έως 5 χρόνια!